7 vattentips

En detoxkur kan utformas på olika sätt. Ett par populära varianter är kapslar, pulver som blandas i vätska samt rensande kurer med örtte. Ett av de viktigare råden för att få ut bra resultat från en detoxkur är att dricka mycket vatten. En vanlig rekommendation är att få i sig mellan 3 till 3,5 liter vatten per dag, vilket är mer än det normala intaget. Nedan följer fler tips.

1. Ökad prestationsförmåga.
Genom att svettas ut ca 1 liter vätska tex under ett träningspass minskar du din fysiska prestation med ca 20 procent. Därför är det viktigt med jämn tillförsel av vätska under perioder när man svettas mycket.

2. Minska din huvudvärk.
Huvudvärk, särskilt efter spritintag beror ofta på att kroppen har lite för låg vätskenivå. Var noga med att dricka vatten jämt fördelat under dagen och i samband med alkoholintag för att minska bakfyllan.

3. Du undviker uttorkade slemhinnor.
När kroppen får för lite vätska dra den ofta ner på fukten i slemmhinnorna först. Detta medför ökad känslighet för infektioner. Drick mycket vatten och håll dig frisk.

4. Minska övervikt med vatten.
Vatten ger en viss mättnadskänsla men inget näringsintag vilket gör att du kan minska i vikt genom att använda vatten som hjälpmedel vi bantning.

6. Minska problem med hård mage.
stort vätske intag ger lösare avföring och minskar problem med tex hemorrojder.

7. Din hud blir vackrare.

Huden är kroppens största organ och behöver mängder av vatten för att hålla sig ungdomlig och fräsch. För lite vätska i din kropp kompenseras direkt med mindre vätska till huden där kroppen kan ”spara” lätt.