8 detoxtips

Ett inledande tips är att välja en detoxkur som du upplever är lätt att använda. Eftersom det är väldigt viktigt för slutresultatet att du följer kuren noggrant bör du använda en behandling som du inte tycker är onödigt besvärlig att ta. Tre populära varianter är kapslar/tabletter, drinkar eller te. .

1. Tillaga grönsaker lite.
Grönsaker behåller sina näringsämnen bättre om du kokar dem kortare tid, dessutom får magen arbeta på ett mer hälsosamt sätt.

2. Prioritera din sömn
Under detoxkuren är det extra viktigt att sova regelbundet och tillräckligt mycket. Sov gärna innan 23.00 och helst 7-8 timmar i ett sträck om möjligt.

3. Rör på dig och motionera.
Det är alltid nyttigt med motion men kanske ändå viktigare under en detoxkur. Det är viktigt att hålla igång förbränning och ämmnesomsättningen vilket motion bidrar kraftigt till.

4. Detox och ekologisk mat.
När du ändå är mitt inne i din detoxkur så se till att enbart äta ekologiskt odlad mat. Undvik all mat där du inte har kontroll på hur råvarorna framställts.

5. Öka ditt ph värde.
Under detox bör du tillfära d-vitamin och undvika veteprodukter (vitt bröd), socker och fläskkött vilket alla bidrar till att hålla nere din kropps ph värde.

6. Prova yoga.
En detox innebär en omställning för din kropp. Försöka att vila och göra mental övningar, tex yoga som hjälper dig att behålla en psykisk balans under kuren.

7. Var insatt, gör detoxkuren med glädje.
Satsa på dig själv, detoxkuren är för din skull och kommer göra dig friskare! Läs på och skaffa dig lärdom om hur kroppen påverkas av nyttig mat jämfört med den mat du inte bör äta. Gör din detox med glädje!

8. Drick mycket vatten.
Drick mellan 3-3,5 liter vatten om dagen under kuren, något mer än normalt med andra ord.